Wyprzedaż trwa!

MLECZNIK DZBANEK STALOWY DO SPIENIANIA MLEKA 580ml

Symbol: 153658
Dostępność: Mało
84.50
szt.
Zamówienie telefoniczne: 662893109 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • Kurier (Pobranie) 0
  • Odbiór osobisty 0
  • Kurier do 30kg/200cm 0
  • ORLEN Paczka 8.19
  • Paczkomaty InPost 9.99
  • Kurier Pocztex do 20 kg 11.99
  • Kurier InPost do 30kg 13.9
  • Kurier Pocztex do 20kg 15.99
  • Kurier DHL do 30kg 16.9
  • Kurier InPost do 30kg 17.9
  • Poczta Polska (Pobranie) 20
  • Kurier DPD do 30kg 20
  • Kurier DHL do 30kg 20.9
  • Kurier DPD do 30kg 20.9
  • Kurier do 30kg/200cm 24
  • Kurier 35
  • Kurier do 40kg 40
  • Kurier do 40kg 45
  • Kurier paleta do 300kg 150
  • Kurier paleta do 300kg 160
  • Kurier paleta do 600kg 300
Więcej o produkcie
Waga
0.7 kg

Dzbanek stalowy, który może służyć nam jako mlecznik do serwowania ciepłego mleka do kawy oraz do spieniania mleka w ekspresach ciśnieniowych wyposażonych w dyszę parową. Jak wiadomo, mleko najlepiej spieniać w metalowym dzbanku z odpowiednim dzióbkiem, żeby uzyskać dobrą konsystencję mleka i aby móc ładnie i zgrabnie wylać je do kawy. Dzbanek posiada dzióbek przeznaczony do latte art, idealny do spieniania mleka i przygotowania cappuccino.

Materiał: stal nierdzewna

Wymiary: średnica 9 cm, wysokość 11 cm

Pojemność: 580 ml

Szczegóły:

- Mlecznik do serwowania i spieniania mleka

- Posiada uchwyt i dzióbek dla łatwiejszego nalewania.

- Wewnątrz praktyczna miarka co 50 ml.

- Oryginalny produkt czeskiej marki Orion.

Jak spienić idealnie mleko?

  1. Zimne mleko należy nalać do dzbanuszka. Należy pamiętać żeby nie było go zbyt dużo - spienione mleko zwiększy swoją objętość dwukrotnie, więc musi mieć dla siebie trochę miejsca.
  2. Dzbanuszek z mlekiem lekko przechylamy i wkładamy do niego dyszę - powinna znajdować się tuż pod powierzchnią mleka.
  3. Włączamy urządzenie i wykonując dzbankiem koliste ruchy spieniamy mleko. Dysza powinna cały czas być tuż pod powierzchnią.
  4. Gdy mleko się już spieni i jego objętość się zwiększy, wówczas przesuwamy dyszę nieco głębiej, dzięki czemu podgrzejemy dolną warstwę mleka.
  5. Idealna temperatura to około 65°C - 70°C. W tej temperaturze rozpuszcza się zawarta w mleko laktoza, która nadaje mu słodki smak. Wyższa temperatura spowoduje ścięcie białka i spienienie się Wam nie uda. Bariści używają niekiedy specjalnych termometrów wkładanych do dzbanków. Pewnie takiego nie macie, więc po prostu przerwijcie podgrzewanie kiedy dzbanek zrobi się nieprzyjemnie gorący.
  6. Na koniec zastukajcie w dzbanek żeby banieczki mleka nieco opadły. Gotowe! Mleko można dolać do espresso i zrobić cappuccino, latte lub inną kawę.
Parametry:
Szerokość:
7
Długość:
10
Wysokość:
10
Kod CN:
73239300

Dane producenta

EPM MACHINES POLSKA SP.ZOO
ul. Biznesowa 6
35-213 Rzeszów
Poland

+48 17 2306634
produkty@epm.pl

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie:

Sklep zamknięty

przerwa techniczna