• SZYNKOWAR 1,5kg TERMOMETR WORKI KLAUSBERG KB-7588

Symbol: KB-7588
111.92
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 0
Kurier (Pobranie) 0
Odbiór osobisty 0
Kurier do 30kg/200cm 0
ORLEN Paczka 8.19
Paczkomaty InPost 9.99
Kurier Pocztex do 20 kg 11.99
Kurier InPost do 30kg 13.9
Kurier Pocztex do 20kg 15.99
Kurier DHL do 30kg 16.9
Kurier InPost do 30kg 17.9
Poczta Polska (Pobranie) 20
Kurier DPD do 30kg 20
Kurier DHL do 30kg 20.9
Kurier DPD do 30kg 20.9
Kurier do 30kg/200cm 24
Kurier 35
Kurier do 40kg 40
Kurier do 40kg 45
Kurier paleta do 300kg 150
Kurier paleta do 300kg 160
Kurier paleta do 600kg 300
Dostępność Mało
Waga 1.3 kg

Zamówienie telefoniczne: 662893109

Zostaw telefon

Szynkowar to specjalne urządzenie kuchenne przeznaczone do parzenia różnego rodzaju szynek, mielonek i innych wyrobów mięsnych. Prosty w obsłudze i budowie. Składa się z głównego pojemnika, płytki dociskowej i pokrywki ze sprężynką. Pozwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Z boku garnka znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej idealny do pieczenia różnego rodzaju mięs. Specjalna podziałka precyzyjnie wskazuje idealna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny. Zakres temperatur 0°C - +120°C.

Zestaw zawiera również woreczki foliowe 17x32 cm, w opakowaniu 10szt. Zastosowanie woreczków ułatwia wkładanie mięsa do pojemnika jak również wyjmowanie gotowego już wyrobu mięsnego. Produkt w całości wykonany z PE, dopuszczony do kontaktu z żywnością. Grubość folii 0,04 mm.

 

Wymiary szynkowara:

Pojemność: 1.5l

Wysokość całkowita: 19.5 cm

Wysokość tuby: 17 cm

Średnica 11.5 cm 

Wymiary woreczków:

Szerokość produktu: 17 cm

Wysokość produktu: 32 cm (10szt.)

Sposób przygotowania mięs w szynkowarze.

-Wybrany kawałek mięsa należy zamarynować już dzień wcześniej, by zdążyło przesiąknąć wszystkimi aromatami przypraw.

-Zamarynowane mięso przekładamy do specjalnego woreczka foliowego, a następnie umieszczamy w głównym pojemniku.

-Umieszczamy nakładkę dociskową ze sprężynką i pokrywką, zamykając w ten sposób szynkowar z mięsnym wsadem.

-Szynkowar wstawiamy do garnka i napełniamy wodą do 3/4 wysokości urządzenia.

 

-Zaczynamy podgrzewać wodę i parzyć szynkę zgodnie z wybranym przepisem. Zazwyczaj należy parzyć ją w temperaturze wody ok. 75-80°C przez 2-3 godziny, by temperatura mięsa wewnątrz szynkowaru wzrosła do ok. 72°C. Na pewno nie powinna przekraczać 80-90°C.

-Kontrolujemy temperaturę za pomocą zewnętrznego termometru. Nie dopuszczamy jednak do wrzenia wody. Szynka ma się parzyć, a nie gotować.

-Po zakończeniu parzenia szynki, schładzamy szynkowar, polewając go zimną wodą. Odstawiamy do wystudzenia, wkładamy do lodówki i dopiero po upływie doby, gdy mięso nabierze zwartej konsystencji, wyciągamy woreczek z gotową szynką.

Szerokość:
13
Długość:
12
Wysokość:
15
Kod CN:
73239300
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci
  • Sklep zamknięty

przerwa techniczna