TYGIELEK DO PARZENIA KAWY PO TURECKU 660ml BERLINGER HAUS BH-7868
- Kurier (Pobranie) 0
- Odbiór osobisty 0
- Kurier do 30kg/200cm 0
- ORLEN Paczka 8.19
- Paczkomaty InPost 9.99
- Kurier Pocztex do 20 kg 11.99
- Kurier InPost do 30kg 13.9
- Kurier Pocztex do 20kg 15.99
- Kurier DHL do 30kg 16.9
- Kurier InPost do 30kg 17.9
- Poczta Polska (Pobranie) 20
- Kurier DPD do 30kg 20
- Kurier DHL do 30kg 20.9
- Kurier DPD do 30kg 20.9
- Kurier do 30kg/200cm 24
- Kurier 35
- Kurier do 40kg 40
- Kurier do 40kg 45
- Kurier paleta do 300kg 150
- Kurier paleta do 300kg 160
- Kurier paleta do 600kg 300
Tygielek do parzenia kawy po turecku z linii naczyń Burgundy Metallic firmy Berlinger Haus
Cechy:
- wykonany z aluminium z powłoką tytanową, uchwyt soft touch
- posiada praktyczny dzióbek do nalewania
- pojemność - 660 ml
- średnica - 10 cm
- wysokość - 11 cm
- idealny do parzenia kawy, herbaty oraz podgrzewania np. mleka
- łatwy w czyszczeniu i użytkowaniu (nie zaleca się myć w zmywarkach)
- działa na kuchenkach ceramicznych, gazowych, elektrycznych (poza indukcyjnymi)
Kawa po turecku słynie przede wszystkim ze sposobu jej przygotowania. Do parzenia kawy tureckiej używa się specjalnego tygielka. Do kawy po turecku NIE dodajemy w ogóle mleka! Serwujemy ją w małych filiżankach zwanych demitasse (nazwa pochodzenia francuskiego, co oznacza "pół szklanki").
Składniki
- 1 łyżka drobno zmielonej kawy
- 1 szklanka wody
- 1/8 łyżeczki zmielonego kardamonu lub 1 kardamon w strąku,
- 1 łyżka cukru (wg. gustu smakowego)
Sposób przygotowania
Do przygotowania kawy po turecku, potrzebujemy tygielka. Kawę wsypujemy do tygielka, dodajemy także cukier i zalewamy wodą. Stawiamy tygielek na ogniu i trzymamy aż do momentu pojawienia się piany. Zdejmujemy pianę i ponownie stawiamy na ogniu. Ten proces powtarzamy trzykrotnie. Pamiętaj - kawy po turecku NIE MOŻNA GOTOWAĆ! Kawę z tygielka przelewamy bezpośrednio do filiżanek. Smacznego!
-
Polecamy
-
Produkty podobne